
מבוא לאיך להתגבר על דחיינות דרך מוטיבציה ללמידה
אם דחיינות הייתה קרחון, עד כה (בשני המאמרים הקודמים) ניווטנו את החלק שמעל המים – אותם מחסומים מוחשיים ניתנים לזיהוי שעומדים בדרך לפעילות פורה ויעילה. אבל בדומה לקרחון, רוב ההשפעה של הדחיינות נמצאת מתחת לפני השטח. גורמי החשיבה ואורח החיים שלנו אורבים מבלי לשים לב, ומכתיבים בשקט את מעשינו, או היעדרם.
דחיינות היא גנב זמן ידוע לשמצה, שלא רק גוזל מאיתנו את הפרודוקטיביות אלא גם טבוע עמוק באורח החיים ובדפוסי החשיבה שלנו. מהרגע שבו אנחנו לוחצים על כפתור הנודניק ומעכבים את תחילת היום שלנו, עד לנקודה שבה אנחנו מוצאים עצמנו ערים מאוחר בלילה, ממהרים לעמוד בזמנים, והסחבת חודרת בעדינות את שגרת היום שלנו.
לעתים קרובות אנשים פונים למנגנוני התמודדות שונים כדי להתגבר על דחיינות, החל מיישום אסטרטגיות נוקשות לניהול זמן ועד כדורי אדרנלין המאפשרות להם להישאר ערים כל הלילה. עם זאת, הצעד הראשון לקראת שינוי מתמשך הוא הבנת שורשי הדחיינות. זה כרוך בחשיפת האופן שבו דפוסי החשיבה ואורחות החיים שלנו תורמים לטקטיקות העיכובים הללו, ושימוש באסטרטגיות כדי לטפל בבעיות הבסיסיות האלו.
היבט משמעותי שמתקשר עם “איך להתגבר על דחיינות” הוא אינטליגנציה רגשית (EI). כמושג רב מימדי, EI טומן בחובו מודעות עצמית, ויסות עצמי ואמפתיה. כאשר אנחנו מודעים לעצמנו, אנו מזהים את הטריגרים הרגשיים שמשרים דחיינות. באמצעות ויסות עצמי, ניתן לנהל את הרגשות האלה במקום לתת להם לשלוט בפעולות שלנו.
אמפתיה, היכולת להבין ולשתף את רגשותיהם של אחרים, מסייעת במשימות קולקטיביות, ומפחיתה את הדחף לדחות משימות המערבות אחרים.
במאמר הראשון של סדרה זו, ניתחנו את תפקידה של החרדה בדחיינות, והבנו כיצד הפחדים, הספקות והבעיות שנשארות פתוחות עלולים להוביל למעגל מתמיד של עיכוב. במאמר השני, חקרנו את המחסומים הקוגניטיביים להתגברות על הדחיינות – אותם מכשולים נסתרים ופסיכולוגיים שלעתים קרובות גורמים אפילו למשימות הפשוטות ביותר להרגיש כאילו אנו מטפסים האוורסט.
עכשיו, הגיע הזמן לצלול עמוק יותר, לתוך הזרם התת-מימי של המחשבות ואורח החיים שלנו התורמים באופן משמעותי לדחיינות. אלמנטים אלה שאינם נראים, לעתים קרובות אינם מזוהים, טווים רשת מורכבת אשר לוכדת אותנו בבור של חוסר פעילות ועיכוב.
אבל אל חשש, כשאנחנו נכנסים לחלק השלישי והאחרון של הסדרה שלנו, נתחמש בטכניקות NLP חזקות שיכולות לעזור להתיר את הרשת הזו, ולאפשר לנו להחזיר שליטה ולחיות חיים מלאי עשיה פרודקטיבית.
דחיינות: ששת הגורמים המשפיעים על החשיבה ואורח החיים שלך לדחיינות
**1: חוסר אנרגיה ועייפות גורמים לדחיינות**
נתחיל בסיטואציה מוכרת מדי. תארו לעצמכם שיש לכם משימה מכרעת להשלים, אולי דוח שיגיע מחר או בית שצריך לנקות לפני שהאורחים מגיעים. הבעיה? אתם סחוטים לגמרי. הגוף שלכם מרגיש כבד, העפעפיים צונחים, ונראה שהמוח פועל בהילוך איטי.
אתם אומרים לעצמכם, “אני רק אנוח קצת, ואז אני אגיע לזה.” אבל ה’מעט’ הופך לשעות, ולפני שאתם שמים לב, היום חמק. זה לא שאתם עצלנים או חסרי מוטיבציה. אתם באמת רוצים לעשות דברים, אבל רמות האנרגיה פשוט לא משתפות פעולה.
כאשר העייפות מתחילה, אפילו המשימות הפשוטות ביותר יכולות להיראות מונומנטליות. זה כמו לנסות לרוץ מרתון עם תרמיל מלא בסלעים. וזה לא רק עניין של תשישות פיזית. עייפות נפשית יכולה להיות מתישה לא פחות, ואף יותר.
המחסור הכרוני הזה באנרגיה לא משפיע רק על היכולת שלכם להשלים משימות; זה מחלחל לכל ההיבטים של חייכם. זה פוגע באינטראקציות החברתיות, מכיוון שאתם עלולים למצוא את עצמכם עייפים מכדי לפגוש חברים או לעסוק בפעילויות מהנות. זה יכול להשפיע על הבריאות שלכם, מכיוון שיש פחות סיכוי לבשל ארוחה מזינה או להתאמן. וזה יכול להשפיע באופן משמעותי על העבודה שלכם, להוביל לביצועים גרועים, החמצת מועדי הגשה ואפילו שחיקה תעסוקתית.
למרבה המזל, קיימת טכניקה של דמיון מודרך מותאם אישית, טכניקה זו ממנפת את כוח הדמיון שלכם כדי ליצור סביבה נפשית המתאימה לשינה רגועה. על ידי יצירת תמונות נפשיות מרגיעות וטקסטים שנוגעים לכם אישית, ניתן להשרות רגיעה, להפחית חרדה, לשפר את המיקוד ולטפח חיבור גוף-נפש. גישה מותאמת זו מעניקה לכם שליטה על הנוף הנפשי שלכם, ומציעה מסלול ייחודי ויעיל לשינה טובה יותר ולפרודוקטיביות משופרת.
תחשובו על זה ככה – כשאתם שוכבים במיטה, במקום לשחזר את אירועי היום או לדאוג מהאתגרים של מחר, אתם מפעילים את הדמיון בתרחיש מרגיע ושליו. אולי זה חוף שקט בשעת השקיעה, או יער שליו עם עלות השחר. הגלים נשברים ברכות על החוף, או שהציפורים מצייצות. כשאתם שוקעים בתרחיש הזה, הגוף שלכם מתחיל להירגע, המחשבות מאטות, ובלי לשים לב, אתם נסחפים לשינה שלווה ומשקמת.
טכניקה זו אינה רק פתרון חד פעמי ללילה ללא שינה. עם תרגול עקבי, ‘דימיון מודרך’ יכול לעזור בוויסות דפוסי השינה שלכם, שיפור איכות השינה והגברת רמות האנרגיה הכוללות. עם הזמן, תשימו לב שאתם לא רק עושים יותר, אלא גם מרגישים ערניים יותר, מעורבים יותר ופשוט חיים טוב יותר.
2 “התמקדות בהפסדים: קושי לקבל החלטה”.
דמיינו שאתם עומדים בצומת דרכים של הזדמנויות מרובות, כל אחת מפתה מהקודמת. אתם לא מסוגלים לקבל החלטה, משותקים מהפחד לעשות את הבחירה הלא נכונה ולהחמיץ משהו שיכול להיות טוב יותר. המוח שלכם מתרוצץ, קופץ בין התרחישים השונים, שוקל ללא הרף את היתרונות והחסרונות אך לעולם לא מגיע למסקנה. הפחד מהחמצה, הוא כוח דומיננטי כאן, שהופך את קבלת ההחלטות למשימה מפרכת.
הפחד הזה לא רק מפריע רק ליכולת לקבל החלטות אלא גם מחלחל לתוך חיי היומיום שלכם. הוא מתבטא בבחירות קריירה, בהחלטות חשובות בחיים אבל גם בדברים פשוטים כמו בחירת סרט לצפייה, ספר לקריאה או החלטה על תוכנית סוף שבוע. חוסר החלטיות ועיכוב עקביים אלה משפיעים על הפרודוקטיביות שלכם, מעכבים את הצמיחה האישית, והכי חשוב, גוזלים ממכם שקט נפשי.
כדי להילחם בפחד הזה, נשתמש מאחת מטכניקות ה-NLP להעברת יכולת. טכניקה זו מאפשרת לעגן את ההצלחות מהעבר שלכם, ולהשתמש בעוגן הזה כדי לתעל את הביטחון וההחלטיות שהפגנת באותם רגעים, בהקשר הנוכחי. בדרך זו, אתם לא מתחילים מאפס; אתם משאילים ביטחון עצמי ונחישות מהעבר שלכם או מהקשר אחר להתמודד עם האתגר הנוכחי.
עכשיו דמיינו ששוב אתם עומדים בצומת של הזדמנויות מרובות, אבל הפעם, ע”י שימוש בעוגן מחזק אתם מתמלאים רוגע ומיקוד. אתם מפעילים את העוגן שממלא את הגוף שלכם בהרגשה וברגש שהיה לכם כשקיבלתם החלטה מצוינת, מרגישים את הביטחון, ומבצעים בחירה בלי לפחד להחמיץ משהו טוב יותר. אתם כבר לא משותקים; אתם בעלי עוצמה וביטחון ביכולות קבלת ההחלטות שלכם. זה הקסם של ‘העברת היכולת’.
3 “להרגיע את החרדה באמצעות הבטחות ריקות”
מילוי ריק עצמי הוא צורה נפוצה של הונאה עצמית הכוללת הבטחות ריקות לעצמנו כדי להפיג מתחים או חרדות פנימיות. לעתים קרובות מדובר בתגובה לפחד מחוסר התאמה או כישלון, והרגעת הפחדים שלנו על ידי הבטחה לפעולה עתידית, גם כאשר עמוק בפנים, אנו חושדים שאולי לא נקיים את ההבטחה.
דמיינו שיש לכם דוח גדול להרגיש בעוד כמה ימים. הלחץ גובר, ובמקום לצלול לתוך העבודה, אתם אומרים לעצמכם : “אני אגיע לזה דבר ראשון בבוקר כשהראש שלי יהיה רענן”. עם זאת, שמתי לב שאני לא אדם של בוקר ובדרך כלל נאבק לקום מהמיטה. ההבטחה הזו כנראה ריקה; דרך לדחות את הבלתי נמנע ולהרגיע את החרדה המיידית שלכם.
הונאה עצמית כזו עלולה להיראות כרגע לא מזיקה, אבל היא שוחקת בהדרגה את האמון שלכם בעצמכם, מלבה את החרדה ומנציחה מעגל של דחיינות. למרבה המזל, תכנות לשוני מוחי (NLP) מציע פתרון חזק להרגל הזה – טכניקה המכונה ‘ריקוד בצעדים’.
ריקוד הסיסתמה הוא טכניקת NLP המשתמשת בתנועה פיזית ובהדמיה מודרכת כדי לעזור לבטא את העתיד הרצוי לנו. זה מבוסס על הרעיון שהגוף שלנו יכול להשפיע עמוקות על המצבים הנפשיים שלנו ולהיפך.
ביישום הטכניקה כדי להתמודד עם מילוי ריק עצמי, אני מדמיין תחילה את המשימה שנמנעתי ממנה – השלמת הדוח, לאחר שעשיתי זאת בדרך הטובה ביותר, אני ממש מוקף בחוויה חושית של מה שקורה סביבי, מה אנשים אומרים, מה אני חושב, מרגיש רואה ושומע, איך זה משפיע על חיי. לאחר מכן, אני חוזר אחורה ובוחן מה אני עשיתי שלב קודם ושלב קודם לכן כדי להגיע לשם, הכל מלווה בתנועה שעוזרת להכניס את החוויה לתוך הגוף.
עכשיו, בכל פעם שאני תופס את עצמי מבטיח הבטחה ריקה, אני מבצע את ריקוד הסיסתמה. אני מנצל את התחושה הזו של הצלחה, מחליף את החרדה והספק בנחישות ובביטחון. עם הזמן, טכניקה זו עוזרת לשבש את דפוס המילוי הריק מעצמו, מה שמוביל להתחייבויות אמיתיות יותר ולפרודוקטיביות רבה יותר. כוחה של הבטחה לעצמי מקבל תוקף, החרדה מופחתת, ואני מחזיר את האמון ביכולת שלי לבצע דברים.
** 4: פחד מריקנות פנימית: חרדה מביצוע משימות**
סיבה פחות מוכרת אך בעלת השפעה עמוקה לדחיינות היא ה’פחד מהריקנות’, סוג של חרדה קיומית שמגיעה עם השלמת משימות או השגת מטרות. זו התחושה המטרידה שברגע שנגשים את החלומות שלנו, אנו עלולים להישאר עם חלל, חוסר מטרה או ריקנות.
תארו לעצמכם שאתם פועלים לקידום משמעותי בעבודה כבר שנים. הציפייה, השחיקה, תחושת התכלית הניעו אותכם, מעסיקים אותכם. אבל ככל שאתם מתקרבים להישג, מתחיל לחלחל פחד יוצא דופן. אתם מתחילים להרהר לעצמכם, “מה הלאה אחרי זה?” הלא נודע שאחרי ההישג מתחיל להיראות מרתיע, ובאופן מוזר, אתם מתחילים להאט, לעכב משימות שיובילו אותכם לקידום.
הפחד הזה מהריקנות יכול להוביל אותנו למצב מתמיד של עניינים לא גמורים, ולמנוע מאיתנו ליהנות מההישגים שלנו ולהתקדם. זה יכול להשאיר אותנו תקועים במעגל של דחיינות, תמיד רודפים אבל אף פעם לא מגיעים, תמיד עסוקים אבל אף פעם לא מתממשים.
כדי להילחם בגרסה זו של דחיינות, נשתמש בטכניקת NLP יעילה בשם ‘סוויש’. טכניקה זו מעודדת יצירת חזון או ‘תגובה’ חדשים ומעצימים המחליפים התנהגות או תגובה ישנה ולא רצויה.
דמיינו את עצמכם לקראת סיום פרויקט המשמעותי. תחושת ריקנות מתעוררת, פחד שאין לכם שום דבר שיחליף את המאמץ העצום הזה בחייכם. כאן, אתם משתמשים בטכניקה ומדמיינים את תחושת הריקנות הזו, מה שהופך אותה לדימוי חי וברור במוחכם. לאחר מכן, אנחנו יוצרים תמונה חדשה וחיובית – אולי פרויקט או מיזם חדש ששקלתם.
החלק הקריטי בטכניקה זו הוא ה’סוויש’. בסוויש אנחנו מכווצים את הדימוי הראשוני של הריקנות ובו זמנית מגדילים את התמונה החדשה עד שהיא מסתירה לחלוטין את הישנה, שמסמלת את הפרויקט או המטרה החדשים והרגשות החיוביים שמתלווים אליהם , ומחליפים את הפחד שלכם מהריקנות.
על ידי תרגול חוזר ונשנה של דפוס הסוויש הזה, אנחנו מתנים את המוח שלכם לעבור אוטומטית מהפחד מהריקנות אל הסיכויים המרגשים שמחכים לכם, ובכך מפחיתים את הפחד שמוביל לדחיינות.
** 5: לחץ חיובי : תפקוד מועיל ברגע האחרון**
תורם פרדוקסלי נוסף לדחיינות היא תופעת ‘תפקוד מועיל ברגע האחרון’. זה המקום שבו הלחץ של דד-ליין מתקרב מפעיל פרץ של פרודוקטיביות, הניזון על ידי פרץ האדרנלין של ‘התרגשות של השעה האחרונה’.
הרשו לי לתת לכם דוגמה מניסיוני האישי. בתור סופרת,אני צריכה להגיש מאמרים עד תאריך יעד מוגדר. עם זאת, אני מוצא את עצמי עוזבת בעקביות את עיקר העבודה עד הרגע האחרון האפשרי. זה לא שאני בטלה לפני כן; אלא, אני פשוט לא מצליח לתעל את המחשבות והרעיונות שלי ביעילות. אבל כשהמועד מתקרב, משהו מתהפך במוחי. פתאום הלחץ עולה, השעון מתקתק ואני בוערת. המחשבות שלי זורמות בצורה חלקה, המילים שלי באות בקלות, ואני מצליחה להשלים את העבודה במה שנראה כמו פרץ של השראה.
למרות שזה אולי נשמע מרגש, זה לא בריא או בר קיימא בטווח הארוך. זה מכניס אותי ללחץ מתמיד, משבש את האיזון בין העבודה לחיים שלי, ומשאיר אותי פגיעה לבעיות פוטנציאליות שעלולות לנבוע מהמשימות המהירות.
כדי להתמודד עם צורה זו של דחיינות, אני יכול להשתמש בטכניקת NLP של ‘Time-Ling’. שיטה זו מאפשרת לי לדמיין את המשימות שלי על ציר זמן, במטרה לעורר פעולה הרבה לפני המועד האחרון.
אז, אני מדמיינת את המשימה שלי על ציר זמן, עם תאריך התחלה וסיום ברורים. לאחר מכן אני מפרקת את המשימה לנתחים קטנים יותר שניתנים לניהול, כל אחד עם מיני-דדליין משלו לאורך ציר הזמן. כשאני מדמיינת כל מיני-דד-ליין, אני מחקה את תחושות הדחיפות וההתרגשות שאני מקבלת בדרך כלל מהדד-ליין הממשמש ובא. בדרך זו, אני מקבל התפרצויות מרובות של אנרגיה פרודוקטיבית של ‘הרגע האחרון’, המפוזרות באופן שווה לאורך כל משך המשימה.
על ידי יישום טכניקת ה-Time Lining, אני כבר לא משאיר הכל לרגע האחרון אלא הופכת את הפרודוקטיביות מונעת האדרנלין של לחץ ברגע האחרון להרגל עבודה מאוזן יותר, עקבי ונטול מתחים.
** 6: קונפליקט פנימי המושפע מקולות מסיחים ומתנגשים**
בכל הנוגע לדחיינות, אחד האשמים העיקריים הוא קיומם של קולות פנימיים סותרים בתוכנו, שניהם יוצרים דיכוטומיה שמעכבת את התפוקה שלנו. קולות אלו עשויים לייצג היבטים שונים של הרצונות, הפחדים או החוויות שלנו, וכאשר הם מסוכסכים, הם יוצרים קונפליקט פנימי, שדוחף אותנו לתוך ספירלת הדחיינות.
תארו לעצמכם שיש לי דוח להגיש עד סוף השבוע. חלק אחד שבי, החלק ההגיוני והמכוון למשימה, דוחק בי להתחיל מוקדם, להספיק את זה טיפין טיפין. עם זאת, חלק אחר בי, החלק חסר הדאגות, רק רוצה להירגע, בטענה שיש מספיק זמן ואני יכול להתחיל מאוחר יותר. הדיון הפנימי הזה מתיש, ובמקום להתקדם, אני מוצאת עצמי תקועה בלופ, לא יכולה להתחיל.
כדי לנהל סוג זה של קונפליקט פנימי, טכניקת ‘תרגיל הכיסאות’ מ-NLP יכולה להיות מאוד מועילה. טכניקה זו כוללת ניהול משא ומתן בין הקולות הפנימיים, כל פעם מכיסא אחר. ע”י הבנה שכל קול בתוכי רוצה את טובתי, הבנת התפקיד של כל קול, מה הוא עושה עבורי וקבלת כל החלקים שלי, אנו יכולים להוביל את החלקים לאט לאט להגיע להסכם שלום כך ששניהם יעבדו אחד עם השני במקום נגד השני.
טכניקה זו עוזרת להביא בהירות ומאפשרת לי להבין את נקודת המבט של כל חלק. קל יותר לנהל משא ומתן על פשרה בין חלקים סותרים אלה. אולי אני אחליט לעבוד שעה עכשיו ואז לקחת הפסקה כדי להירגע, לפייס את שני הקולות.
על ידי ניהול הקולות הפנימיים המסיחים והמנוגדים הללו באמצעות טכניקות כמו ‘תרגיל הכיסאות’, אנו יכולים להפחית באופן משמעותי את אחיזת הדחיינות בחיינו. אנו יכולים להבטיח שהקולות הללו יפעלו בהרמוניה, ויובילו אותנו לאורח חיים פרודוקטיבי ומספק יותר.
דחיינות בתחפושת בחיי היום יום
בעודנו מסיימים את החקירה המקיפה שלנו לתוך העולם המורכב של דחיינות, בואו ניקח רגע להרהר. דחיינות, אורבת לעתים קרובות בצללים, אפילו בקרב אלו מאתנו הרואים את עצמנו פרודוקטיביים. היא כמו זיקית מיומנת, המסווה את עצמה במיומנות כנושאים אחרים, ומקשה על קישורה חזרה לדחיינות. טבעה החמקמק של הדחיינות הופך את זה לחיוני יותר עבורנו להכיר בנוכחותה בחיי היומיום שלנו.
בין אם מדובר בדחייה אינסופית של משטר כושר, היסוס בקבלת החלטות פיננסיות, הבטחות לא ממומשות ליקירנו, קריירה עומדת, או דחיית עיסוקים בפיתוח עצמי, הדחיינות מוצאת את דרכה למגוון רחב של הקשרים בחיינו.
אולי הכי כואב, זה כשאנו עדים לתופעת העיכוב הזו שמתגלה בחיי ילדינו. זה ניכר כשהם גוררים רגליים בבקרים, דוחים את צחצוח השיניים או מתמהמהים עם פינוי הכלים מהשולחן לאחר הארוחות. הפעולות היומיומיות הללו מהוות צוהר ברור לעולמה הצעיר של הדחיינות. ההתבוננות בילדינו נותנת לנו מראה להרגלים שלנו, ומזכירה לנו שאם קיימת בהם דחיינות, היא אולי אפילו בולטת יותר בחיינו הבוגרים.
זיהוי הרגלים אלו הוא הצעד המכריע הראשון באיך להתמודד עם דחיינות. כאשר אנו חושפים את המסווה של דחיינות, נוכל לפנות לכלים מתאימים לטיפול קצר מועד כמו NLP. זה עוזר לנו לשבור את שרשראות העיכוב וחוסר המעש ומוביל אותנו לקראת גישה אקטיבית בהשגת המטרות והאחריות שלנו.
סיכום: איך להתגבר על דחיינות
לסיכום בו נהרהר בקצרה הבמסע שאליו יצאנו לאורך שלושת המאמרים הללו. ניתחנו בקפידה את מפלצת הדחיינות רבת הפנים, חשפנו את פניה הרבות והצענו טכניקות חזקות להתמודדות עם השפעותיה. על ידי התייחסות לדחיינות מנקודות מבט קוגניטיביות, רגשיות ואורח חיים, סיפקנו ראייה הוליסטית של נושא מורכב זה, פירטנו 18 גורמים שונים לדחיינות והבאנו דוגמאות ספציפיות לאיך הם גורמים לדחיינות ואיך ניתן להתגבר עליהם.
למדנו כיצד דפוסי החשיבה ובחירות אורח החיים שלנו תורמים באופן משמעותי לנטייה שלנו לדחות. חוסר אנרגיה, התמקדות בהפסדים, התמלאות בהבטחות ריקות לעצמנו, פחד מריקנות והשפעה של קונפליקט פנימי – גורמים אלה, למרות שנראים שונים, כולם קשורים זה בזה ותורמים לרשת המורכבת של דחיינות. עם זאת, עם טכניקות ה-NLP שדנו בחלקן, נוכל להתמודד עם האתגרים הללו חזיתית.
משימוש בטכניקה של דמיון מודרך להתגברות על חסכים אנרגטיים, מעגל המצוינות למאבק במיקוד והקניית ביטחון, ריקוד הצעדים למילוי החלל הפנימי שלנו בפעולה חיובית, שינוי מרכיבי החושים להתמודדות עם הפחד מהריקנות, ולבסוף, תרגיל הכיסאות. תרגיל לטיפול בקונפליקט פנימי – התחמשנו בערכת כלים אדירה.
כאשר אנו מסיימים את הסדרה בת שלושה חלקים בנושא דחיינות, ההבנה שרכשנו אינה מטרה בפני עצמה, אלא התחלה – אבן דרך לקראת מסע הצמיחה והפרודוקטיביות האישית שלנו. זוהי הזמנה להתבוננות פנימית, להתבונן בדפוסים שלנו, לזהות אילו היבטים של החשיבה ואורח החיים שלנו מזינים את הדחיינות שלנו, ולנקוט בצעדים יזומים כדי לשנות את ההתנהגות שלנו.
בסופו של דבר, זכרו, התגברות על דחיינות אינה בשביל להשיג שלמות כדי להתקדם. מדובר ביצירת אורח חיים שבו פרודוקטיביות ורגיעה מתקיימים במקביל בהרמוניה, שבו הקולות הפנימיים שלנו מתאימים, ושבו אנו שלמים עם הבחירות והפעולות שלנו.
NLP