אתם מקנאים, שונאים את עצמכם על כך ובכל זאת ממשיכים לקנא?

קנאה היא רגש מאוד לא נעים. קשה להתמודד איתו והוא מעורר במי שמקנא תחושות מאוד קשות. התחושה היא כי הקנאה משתלטת עלינו ואין ביכולתנו לשלוט בה. לפי מודל ה-NLP ניתן לכוון גם את רגש הקנאה. איך עושים זאת? 

NLP נותן לנו מפתח לשינוי רגש הקנאה המייסר והמעכל. בניתוח הגורמים לקנאה, גילו חוקרי ה-NLP כי ההשוואות שאנו עושים הן שגורמות לנו לרגש קשה זה. קנאה מתעוררת לעיתים רבות בעת שאנו משווים את עצמנו למישהו אחר, המצליח במה שאנו מתקשים בו. ההשוואות הן שגורמות לקנאה.

מודל ה-NLP מגדיר סוגים רבים של השוואות. אם נצליח לעבור מסוג ההשוואה הגורם לנו לחוש מועקה להשוואה שתקדם אותנו, נוכל לשנות את הרגש. לדוגמא, אם אני מקנאה במישהו שהצליח להתעשר מאוד עליי להתמקד במישהו שלעומתו ארגיש בר מזל. אם אני מקנאה במישהי רזה ממני , עליי להשוות את עצמי למישהי שמנה ממני. במקום להסתכל על חצי הכוס הריקה עדיף להיות חכ”מ (להביט בחצי כוס מלאה). נשמעו פשטני? נכון, כשהמפתח מתאים הוא פותח בקלות את הדלת.

כעת בחרו נושא המעורר בכם קנאה. בחנו זאת בהיבט זה של השוואות. למי אתם משווים את עצמכם? שנו את מוקד ההשוואה. השוו עצמכם למישהו אחר, או טוב מכך לעצמכם בתקופה אחרת ושימו לב איך משתנה הרגש.

שתפו אותנו בניסוי שערכתם, כך תוכלו לתעד זאת ולקבע את השינוי. ובנוסף תוכלו לתת השראה לאחרים.

הוסף/הוסיפי תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. אסתר שרביט הגיב ב-

    התמודדות שורשית לקנאה…אין מקום להשוואות בכלל. כל אדם בא לעולם עם המסלול שלו..ומה שמיועד לו והעבודה שלו. אין מקום להשוואה.מה שכן תמיד להסתכל על הכוס המלאה! ולראות את היכולות שלי ולהתיזק בהם.ללא קשר למשהו אחר.

    הגב
  2. גילי הגיב ב-

    אני מרגיש צורך לשתף בשבועות האחרונים הנושאים הנבחרים מסונכרנים עם המציאות שלי ..
    וזו זכות לקבל הדרכה כשהדברים קוראים בזמן אמת ..
    תודה על העצות אני ממשיך לטפס …

    הגב
  3. נופר חזמה הגיב ב-

    אשמח להתעדכן לגבי קורס קיץ…………

    הגב
  4. רחל הגיב ב-

    בספרות היהודית הטיפ הנל מנוסח בצורה הבאה
    ברוחניות הסתכל על מי שגבוה ממך
    ובגשמיות על מי שפחות ממך
    תודה רבה

    הגב
  5. פלאית הגיב ב-

    אשמח להוסיף שניתן להפוך את הקנאה להשראה זה קצת יותר קשה מהשוואה אבל אם אני מקנא במישהו זה אומר שאני רוצה גם. מכאן אפשר לדוגמא להיסתכל על מישהי רזה ולבנות לעצמי חזון דומה שבו אני רזה כמו אותה בחורה שקינאתי בה ובעקבות החזון גם יבוא השינוי וזה יהיה נפלא.
    לכן טוב גם להפוך את הקנאה להשראה.
    ושיהיה לכולנו בהצלחה.

    הגב
  6. רחל אזרחי הגיב ב-

    בס”ד
    שלום. ראשית תודה על הטיפים שאתם שולחים.
    הטיפ הנוכחי הטריד אותי גם בלימודי במהלך שנה ב’. במה דברים אמורים? ברור שמקור הקנאה הוא השוואות. הפתרון : להשוות עצמי לנחות ממני , לוקה בחסר, כי לא רק שהוא מחזק אצל האדם את ‘הערך הסביבתי’ במקום את ‘הערך העצמי ‘ ,הנובע מפנימיות האדם, אלא גם מחזק אצלו את הרצון ,להנמיך אחרים כדי להרגיש טוב כביכול. ( כביכול – כי את האמת האדם יודע בתוכו פנימה). זה פיתוח של הקנאה מהסוג הרע , שאינה ‘קנאת סופרים’.
    לעומת זאת, הגישה היהודית נותנת פתרון נכון יותר. ” חייב אדם לומר בכל יום: בשבילי נברא העולם” . ז”א: יש לאדם תפקיד יחודי בעולם שלא יכל לעשותו אף אדם בכל הדורות לפניו ובכל הדורות אחריו ואף לא בדורו שלו. יש לאדם אחריות ומחויבות לתפקיד שלשמו הגיע לעולם. והאדם קיבל את הכלי עבודה המתאימים לתפקידו. כלי העבודה הם: העבודה שלו, המשכורת שהוא מקבל, חמותן, הבית שלו, המראה שלו וכן הלאה. כמו שלא ניתן כלי עבודה של נגר לחייט, כך אתה לא קבלת מה שיש לשכן שלך. לכן השכן שלך קיבל 3 מכוניות כי הם מתאימים לתפקיד שעליו לבצע, ואתה קבלת אופניים כי בעזרתם תמלא את התפקיד שלשמו באת לעולם.
    גישה זו לדעתי מתיישבת בדעתו של האדם , משנה לו את תפיסת המציאות ומעלה את הערך העצמי שלו.
    תודה

    הגב
    • לי הופמן הגיב ב-

      הערה נפלאה, מתקנאה בתובנותיך(:
      אוסיף- לענ״ד, קנאה אינה רגש קשה, להיפך. קנאה מסמנת לנו מה ראוי עבורנו, כלומר- מהם ערכינו. אנו מתקנאים במי שמגשים את משאלותיו בדרך שמזכירה לנו את משאלותינו. קנאה מדגישה את ערכינו, ודוחפת אותנו להקפיד עליהם. הבנה זו מוציאה את העוקץ מהתחושה הלא נעימה שבקנאה.

      הגב
  7. שולמית הגיב ב-

    אתם פשוט נפלאים עם הטיפים שאתם שולחים, תובנות נפלאות לחיים.

    הגב