למה יש לנו שתי אוזניים אבל רק פה אחד?

זו נשמעת שאלה מוזרה והתשובה מפתיעה לא פחות, יש לנו 2 אוזניים כדי שנאזין יותר ונדבר פחות.

הקשבה היא אחד המפתחות היעילים ביותר ליצירת תקשורת טובה ופתוחה וליצירת רפור. כולנו זקוקים לאוזן קשבת כדי שנוכל לבטא את רגשותינו ומחשבותינו.

כה רבות מתחולל בתוכנו. בחוויה הסובייקטיבית אנו חשים שבעולמנו הפנימי אנו לבד, רק עם עצמנו. רבים זקוקים למישהו שיוכלו לחלוק עמו את המתרחש בפנימיותם. כמו שאמר משלי: “דאגה בלב איש ישיחנה”(משלי י”ב, פסוק כ”ה). איך אוכל להפוך למקשיבן טוב יותר?

כדי להקשיב היטב עלינו לזכור עד כמה תשומת לבנו מועילה לזולת. עלינו לשנן לעצמנו כי הקשבה היא הנתינה הגדולה ביותר שביכולתנו לתת. זו מתנה ייקרת ערך שאנו יכולים להעניק לקרובים לנו. אנו מעניקים להם זמן, פניות ותשומת לב. והמתנה ייקרת הערך הזו אינה “עולה” לנו בדבר. אנו יכולים להקשיב בחינם, בקשב רב ובכך לפרגן לאחר אהבה ואכפתיות. וליהנות בהמשך מהכרת תודתו.

יש אנשים שההקשבה טבעית להם ופשוטה עבורם. אחרים מתקשים בכך מאוד. ל-NLP יש כמה טיפים שיעזרו לכם להפוך את ההקשבה שלכם לאיכותית יוצר. כדי שנוכל להקשיב עלינו לעבור למצב פסיבי, להתחבר לשקט פנימי, לקצב איטי יותר ולהאזין. עליכם להכניס את עצמכם למצב פסיבי, קשוב וערני ולהקשיב בנחת.

בואו נעשה אימון קצר עוד היום. התחילו בחמש דקות (אולי זה נראה זמן קצר אך להקשבה הוא יכול להיות איכותי ביותר ואולי מאתגר). בחרו במישהו שאתם רוצים לפרגן לו הקשבה. זה יכול להיות מישהו קרוב כמו בן-זוג, חברה טובה או אחד מקרובי המשפחה. וזה יכול להיות מישהו ממעגל רחוק יותר, מכר מהעבודה או מפעילות משותפת אחרת.

מצאו את העיתוי הנכון לדובב אדם זה. לשאול לשלומו ולהקשיב בתשומת לב לתשובתו. וודאי אחרי מספר שניות כבר תרצו להתערב בדבריו ולהוסיף משהו משלכם. עצרו. זכרו למה ניתנו לנו שתי אוזניים והמשיכו להקשיב. על תסיטו את השיחה לכיוונכם. השאירו את בן שיחתכם במרכז העניינים.

אל תייעצו, אל תבקרו ואל תתנו דוגמאות משלכם. היו פסיביים. פשוט הקשיבו. תוכלו להנהן בראשכם, לחייך, להביט בו ולהתרכז בדבריו. וגם אם יש מילה, ממש “על קצה הלשון” והיא “תברח” אם לא תבטאו אותה, תנו לה “לברוח”, היום אתם מתרגלים הקשבה. גם רפור מאפשר לאחר מרחב נוח להיפתח ולשתף.

לא תאמינו כמה קרבה ונועם יחוש כלפיכם האדם לו הקשבתם.

אנו נשמח מאוד לשמוע על התנסותכם. איך חשתם בעת ההקשבה ואיזו תוצאה הייתה לכך על הקשר בינכם.

אנו מזמינים אותך להכיר את עולם ה-NLP בשיעור מבוא ייחודי בו תחוו אותו באופן מעשי “לחלום. לדמיין. להגשים”. פרטים בלחיצה כאן >>

הוסף/הוסיפי תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. מלי אלמוג הגיב ב-

    בקש תחילה להבין ואחר כך להיות מובן.כדי להבין מה אומר בן שיחי עלי להקשיב מבלי לתכנן את התשובה שלי, מבלי לחשוב מה אני אומרת לו , מבלי לחשוב על עצמי. זו פעולה הדורשת מאמץ מרוכז להקשיב למה שנאמר ולמה שלא נאמר. לשפת הגוף לטון הדיבור . זו משימה לא קלה כלל כפי שהיא הראית . בעיקר בתקופת חיים זו כשאנחנו פועלים כדי להספיק ולהשיג. יש תחושה שהקשבה היא פעולה לא אפקטיבית ולא אקטיבית. הקשבה אקטיבית היא הקשבה המערבת את כל החושים שלנו ודורשת סבלנות, איפוק,הקשבה נקייה ללא ביקורת ושפיטה.

    הגב
  2. נינה הגיב ב-

    האם בזה שאנחנו ננסה להדמות לבן אדם שלידינו נבטל את עצמינו?

    הגב
  3. יפה דנינו הגיב ב-

    רק היום נתקלתי במשפט הבא ,המחזק מאד את דבריכם: “עצה לאדם אחר עשויה להיות עלבון. הקשבה יכולה להיות מתנת אלוהים” (12 הצעדים). אני רוצה להתוודות בהכנעה רבה, שגם היום בגילי היפהפה 62, אני עדיין חוטאת בדיוק במקומות שהדגשתם. כלומר תמיד יש לי משהו לחזק את דבריו של בן שיחי, או איזה עצה מחוכמת וכדומה. אני רוצה להתאמן לפי הדרכתכם. תודה על הטיפ הזה ותודה על הטיפים בכלל. יפה דנינו.

    הגב
  4. חנה לבקיבקר הגיב ב-

    בה. הטיפ ממש עובד מניסיון! אבל אני תוהה עם עצמי מה בקשר לשאלות הבהרה החשובות להבנת העניין מצד אחד אך מצד שני די מפריעות למדבר, מה דעתכם? חני

    הגב