תמיד קיימת אפשרות נוספת (הנחת יסוד מעולם ה-NLP)

מודל ה-NLP הגדיר כמה הנחות יסוד עליהן מושתת השיטה כולה. אחת ההנחות גורסת כי: “תמיד קיימת אפשרות נוספת”. הנחה זו מדגישה כי תמיד, גם כשנראה שהגענו למבוי סתום, יש עוד אפשרויות. האם באמת, בכל מצב, תמיד יש עוד אפשרויות? אם כך מדוע כל כך הרבה פעמים אנו חשים כי הגענו למבוי סתום?

אם ננתח את המסקנה כי ‘אין בררה’, נגלה שפסלנו מראש אפשרויות רבות ועל אחרות (מקוריות במיוחד) כלל לא חשבנו. כל אחד שערך אי פעם סיעור מוחות וודאי חווה זאת. גם כשנראה שאין עוד רעיונות, אם מאפשרים לעוד יצירתיות לצוף, אפשרויות נוספות מתגלות פתאום. בניתוח הרעיונות מן הסתם יפסלו רעיונות רבים, אך אחרים, שלא נלקחו בחשבון לפני כן יכולים להימצא כמתאימים מאוד ואף כפורצי דרך. זכרו, תמיד, תמיד קיימת עוד אפשרות. ההנחה הזו מאוד אופטימית ומאפשרת להימנע מתחושת חוסר אונים ולחוש שליטה ובחירה. הנחת יסוד זו תאפשר לנו להמשיך ולחשוב במונחים חיוביים (טיפ רביעי) בכל מצב.

באמת לא תמיד קל למצוא את האפשרויות הנוספות. תהליך NLP בשם “מסגור בשישה שלבים” (אותו אנו מלמדים במסגרת התכנית הדו שנתית של מכללת רטר) הוא דרך נפלאה למצוא התנהגויות חלופיות, שיחליפו התנהגויות המזיקות לנו כיום.

נשמח לקבל תגובות גם לטיפ הזה.

הוסף/הוסיפי תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. גורי רחל הגיב ב-

    תודה על הטיפים לחיים יפים יותר.חג שמח????

    הגב
  2. גילי אוגדן הגיב ב-

    הי, לרוב תמיד אומרת ש״תמיד יש ברירה״… ואכן מאמינה בזה אך במציאות אותה חווה עם בת עם צרכים מיוחדים לעיתים רבות נתקלת בתסכול של חוסר אונים וכן כיום כשנאטמה לי אוזן שמאל בפתאומיות וירדה לי השמיעה רצינית ושומעת רעשים חזקים ישירות לתוך הראש וקצרה ידם של הרופאים אז שום ,כמובן שמנסה דרכי ריפוי והרגעה אך טרם מצאתי מזור ובעיקר כשרק עשיתי קורס מדריכת זומבה שכרוך במוסיקה עם רמקולים …
    בכל אופן מאוד אוהבת את החומרים שאתם מעלים ,עוקבת ומתנסה. שבת מבורכת

    הגב
  3. חנה בור הגיב ב-

    אמיר ניפלא ומאוד נותן ידע חשוב לחיים אני מאוד נהנית לקרא ומודה לך מקרב לב על כל טיפ.

    הגב
  4. חנה הגיב ב-

    תודה על הטיפ. הוא אחד החשובים שקבלתי. הטיפ למעשה מחולק לשניים, או מורכב משני טיפים שונים. האחד, שתמיד יש אפשרות נוספת, והשני, להתייעץ עם אנשים נוספים כדי להגיע לאפשרות הנוספת., במקרה שלא מגיעים אליה לבד.
    הקשבה, התייעצות, סיעור מוחות, הם בסיס חשוב להתנהלות נכונה.

    הגב
  5. אסתר שרביט הגיב ב-

    תודה רבה.
    בדיוק הגעתי עם מטופלת שלי למקום שהיא תוהה אם להמשיך או לא אחרי מפגש פיוס עם האבא שעלה לה בשלוש העמדות .היחסים היו ועודם מורכבים..כל פעם היא יצאה ממפגשי הילדות עם מחשבות ורגשות קשים. במפגש האחרון היא רצתה רק לדבר על התחושות. היא אמורה להחליט אם רוצה להמשיך..ואם היא תמשיך..הטיפ ממש עוזר.
    תודה
    מובן שנתתי לה לבחור למרות שאנו באמצע תהליך והיא הודתה שהיו לה פגישות חזקות….אם יש לכם רעיון נוסף כיצד עלי להתנהל במציאות זו או חיזוק..יעזור וישמח.

    הגב
    • מכללת רטר הגיב ב-

      אסתר יקרה, תודה על השיתוף
      אני חושבת שזה מקרה קלאסי בו צריך להיעזר בסופרוויז’ר מקצועי שיבין את מורכבות התהליך, או בייעוץ עמיתים. ראיתי שפנית גם ל”קהילת הבוגרים של מכללת רטר” בפייסבוק. זו עוד פלטפורמה להוועצות, כיוון שהקבוצה סגורה למטפלים בלבד.

      הגב
  6. משה רונן הגיב ב-

    תודה על הטיפ ! מבקש להוסיף שבצד יישום ההנחה ‘תמיד קיימת אפשרות נוספת’ במצבי מבוי סתום כמתואר לעיל, כדאי ליישמה גם במצבי ‘יש ברירה’- בהם אפשר שיישום הנחה זאת יניב אפשרויות טובות מאלו שנבחנו עד כה.

    הגב
  7. אורלי הגיב ב-

    תודה גן על הטיפ הסה. בעקרון הטיפים שלכם תמיד עוזרים ומעודדים. תודה לכם. איך אני יכולה לקבל מידע על לימודים אצלכם? אני רוצה לשלוח את אמא שלי אליכם ללמוד. תודה מראש.

    הגב
  8. אלימלך שרית הגיב ב-

    תודה חשוב לזכור. כי רוב הזמן אנו מתייאשים ומניחים לדבר. אשמח לקבל טיפ משני או כלי, איך אני מאתרת את האפשרויות האחרות. תודה ותודה יום מואר. אלימלך שרית

    הגב