הפעם אני רוצה לדבר איתכם על ההבדל בין הרצוי לבין המצוי.
הרבה פעמים אנחנו נמצאים באיזשהו "מצב מצוי" שהוא לא טוב לנו. זה יכול להיות בהרבה מאוד הקשרים בחיים שלנו. משהו עם עצמנו, כמו הרגל שמזיק לנו: עישון, אכילה, או חוסר פעילות ספורטיבית. זה גם יכול להיות משהו שלנו עם מישהו אחר: התקשורת הזוגית שלנו, התקשורת עם הבוס, או מערכת היחסים עם הילדים. זה יכול להיות אפילו שינוי שאנחנו רוצים לעשות בקריירה, במקום המגורים, או בכל דבר אחר.
הבעיה של רוב האנשים היא שהם מתמקדים המון במצב המצוי. מה לא טוב להם היום בחיים, ממה הם מתוסכלים, מה מעציב אותם, פוגע בהם ומתסכל אותם. החשיבה הזאת לא מקדמת אותנו בכלל. לפי ה-NLP, אנחנו צריכים לעשות "סוויץ'" (Shift) ולעבור למצב הרצוי – מה אנחנו כן רוצים, ולאן אנחנו שואפים?
יוצאים מהתסכול: איך לזהות את המצב הרצוי?
בואו ניקח לדוגמה מצב שבו לא טוב לנו בעבודה ואנחנו שוקעים במחשבות שליליות. כדי לעשות את השינוי התודעתי הזה, אנחנו צריכים לשבת ולחשוב עם עצמנו באמת: "מה אני רוצה? האם אני רוצה לעזוב את מקום העבודה הזה? לשנות תפקיד בתוך הארגון? אולי אני רוצה לשנות לגמרי את הקריירה שלי וללמוד מקצוע חדש?"
וכשאדע מה אני רוצה, אוכל להתחיל ולתאר אותו לעצמי בפרטי פרטים: "לאן הייתי רוצה לעבור? כמה שעות הייתי רוצה לעבוד? איפה זה יהיה, בבית או במקום אחר? עם כמה אנשים אני רוצה לעבוד?" הרעיון הוא ממש לדמיין את זה לפרטי פרטים.
כוחם של החושים ביצירת מציאות
ל-NLP יש כמה טיפים מרכזיים שיעזרו לנו לדמיין את המצב הרצוי באופן מלא ומוחשי. הטיפים האלה סובבים סביב שימוש בחושים שלנו:
- "מה אני אראה שם?"
- "מה אני אשמע?"
- "מה אני אריח, ואיך אטעם את הדברים כשאהיה שם?"
רובד נוסף של הדימיון הוא שימוש במחשבות, ברגשות ובהתנהגות: "איך אתנהג בעבודה החדשה? מה יהיו המחשבות שילוו אותי שם? ואיך אני ארגיש?"
אז כשאתם רוצים להשיג משהו, עברו מהתסכול של המצב המצוי אל בניית המצב הרצוי. דמיינו את זה לפרטי פרטים וכשתהיה לכם תמונה מלאה וברורה – תוכלו להתחיל לצעוד לשם בביטחון.
>> רוצים ללמוד לאפיין את הרצוי בצורה מקצועית? לחצו כאן לקריאה על עקרונות הגדרת מטרה ב-NLP
אני אשמח מאוד אם תשתפו את הטיפ הזה עם עוד אנשים שהוא עשוי לעזור להם. הירשמו לערוץ היוטיוב של מכללת רטר ואנחנו ניפגש בהדרכות הבאות, ממש ברגע שהן יוצאות לאוויר. להתראות!
הגיע הזמן לעבור מהמצוי אל הרצוי שלכם!
הכלים לדמיון מודרך והגדרת מטרות הם רק קצה הקרחון של מה שאפשר להשיג בעזרת השיטה. אנו מזמינים אתכם להצטרף למסלול הלימודים המקיף והמקצועי ביותר בישראל ללימודי NLP ודמיון מודרך, וללמוד איך לייצר פריצות דרך בחיים שלכם ושל אחרים.
לפרטים המלאים על לימודי NLP במכללת רטר >>
נכתב ונבדק מקצועית על ידי דפנה רטר
ממייסדי מכללת רטר. הביאה את שיטת ה-NLP לישראל בשנת 1994, בעלת עשרות שנות ניסיון קליני והכשרת אלפי מטפלים. חברה מוסמכת בקהילת ה-GTC העולמית מטעם NLP University, ומחזיקה בדרגת Certified Master Trainer of NLP מטעם ארגון ABNLP (לצפייה בתעודת ההסמכה).