אמא, תקני לי!”: ללמד את ילדך את ערך הכסף

אמא, תקני לי!": ללמד את ילדך את ערך הכסף

כהורה, בטח חווית את הפזמון המציק של “אמא, תקני לי את זה!” או “אבא, אני רוצה את זה!” במהלך מסע קניות שגרתי, או אפילו בזמן גלישה באינטרנט. הבקשות הקבועות הללו עלולות לרוקן ואף ליצור קונפליקטים בתוך המשפחה. זה חיוני לעזור לילדים להבין את ערכו של כסף ולקבל החלטות נבונות.

כל הורה היה שם. במהלך מסע קניות שגרתי או בזמן גלישה באינטרנט, ילדכם מבחין במשהו שהוא חושק בו והפזמון מתחיל, “אמא, תקני לי את זה!” או “אבא, אני רוצה את   

אתה נשאר עומד שם, מרגיש קרוע. מצד אחד אתה רוצה לפרנס את ילדך, ומצד שני אתה גם מבין את ערך הכסף – מושג שילדך עדיין לא הבין. הבקשות הקבועות הללו עלולות להיות מתישות, ולהוביל לקונפליקטים ולעומס פוטנציאלי על הדינמיקה המשפחתית. אתה עלול להרגיש אשמה על כך שאמרת ‘לא’, יצירת מאבק פנימי כשאתה מתמודד עם הרצון לפנק את ילדך והצורך ללמד אותו על אחריות כלכלית. איך מנווטים במצב מאתגר זה? איך מתחילים ללמד את ילדכם על את ערך הכסף ולעזור לו לשנות את התפיסה שלו על כסף זה משחק ילדים?  מאמר זה יספק לך אסטרטגיות מעשיות להתמודדות עם אתגר הורות נפוץ זה. אנו נתעמק בהסבר על ערך הכסף לילדך, הצבת גבולות להוצאותיו, נלמד אותם על להרוויח כסף, ושילוב טכניקות תכנות לשוני מוחי  (NLP) בעלות ערך כדי לגבש מושגים אלה.

סעיף 1: הבנת התופעה "אמא, תקני לי", "אבא, תקנה לי"

ילדים הם סקרנים ורכושנים באופן טבעי; הם רואים, הם רוצים. אבל כשהרצון הזה מצטרף לחוסר הבנה לגבי ערף הכסף, זה יכול להפוך לבעיה.

 

דמיינו תרחיש טיפוסי בו ילדי המשפחה כל הזמן רוצים צעצועים, בגדים או גאדג’טים חדשים שיש לחבריהם או שראו בפרסומות. למרות היציבות הכלכלית של הוריהם, הם מודאגים מהדרישות הבלתי פוסקות של ילדיהם וחוסר ההערכה לחפציהם הקיימים. הם מבינים כי מילוי כל דרישה הוא לא הפתרון – זה עלול להוביל לתחושת שהכל מגיע להם ולהבנה מעוותת של משמעות הכסף לילדים. במקום זאת, ההורים צריכים לחנך את ילדיהם על ערך הכסף ועל ההשלכות של הוצאות פזיזות.

כלומר במקום לרכוש את החפצים שהילדים ביקשו באופן מידי, ההורים יכולים לנצל את ההזדמנות הזו כדי לדון בעלות של החפצים, ניתן לטווח להם  לילדים  את כמות שעות העבודה שידרשו על מנת להרוויח את הסכום שהפריט הזה עולה. באופן כזה אתם יכולים להשתמש במקרים יום יומיים כדי להקנות לילדכם  הבנה טובה יותר של ערך הכסף.  לימוד ערך הכסף הוא חיוני. זה מטפח הערכה לנכסיהם, הבנה של המאמץ הנדרש כדי להרוויח כסף, ואת החוכמה לקבל החלטות רכישה מושכלות.

סעיף 2: ללמד את ערך הכסף

למידה על ערך הכסף היא מיומנות חיים חיונית. התחילו ללמד את ילדכם את הרעיון הבסיסי של כסף: איך אפשר להרוויח כסף, איך חוסכים כסף ואיך ומוציאים אותו נכון. השתמשו במצבים יומיומיים כדי ללמד שיעורים אלה. לדוגמה, נניח שהילד שלכם רוצה צעצוע חדש. במקום פשוט לקנות אותו, השתמש בזה כרגע לימוד המאפשר  לדון במחיר שלו ומה המשמעות של שעות עבודה כדי להרוויח את הכסף הזה, האם הקניה באמת חיונית.

סעיף 3: הצבת גבולות להוצאות

גבולות חיוניים בלימוד כסף לילדים. זה יכול להיות הגדרת מגבלת הוצאה, הסבר שהם לא יכולים לקבל את כל מה שהם רוצים, או לעזור להם לחסוך לפריט רצוי.

כדי להחדיר משמעת פיננסית, ניתן לקבוע כלל  שהילדים יכולים לבחור פריט משמעותי אחד שהם רוצים בכל חודש. זה עוזר לילדים לתעדף את רצונותיהם ולהבין שלא ניתן לענות על כל הדרישות באופן מיידי. הצבת גבולות על ההוצאות מסייעת לילדים לפתח סבלנות, כישורי קבלת החלטות ותחושת אחריות, וסוללת את הדרך לזהירות כלכלית בעתידם

סעיף 4: מושג ההשתכרות, להרוויח כסף

אחת הדרכים הטובות ביותר להבין את ערך הכסף היא ללמוד איך מרווחים כסף. עודדו את ילדכם לבצע עבודות קטנות ברחבי הבית תמורת קצבה, ללמד אותם שכסף לא רק מקבלים – כסף ניתן להרוויח.

כדי לקדם את הבנת ילדכם בכסף, תוכלו ליצור מערכת קצבאות שבה הילדים יוכלו להרוויח כסף על יד השלמת מטלות הבית או ע”י ביצוע מטלות אקסטרה מיוחדות. כך יוכלו לחסוך את הכסף למשהו שהם באמת רוצים ועל הדרך ללמוד  שכסף מרוויחים באמצעות מאמץ ושחיסכון יכול להוביל לתגמולים גדולים יותר. המחשת מושג ההשתכרות מטפחת בהם את היכולת לסמוך על עצמם, דחיית סיפוקים ומנגד הרגשה של סיפוק גדול מהישגיהם ואף בונה הבנה טובה יותר של משמעות הכסף  ומשמעות חיסכון של כסף .

סעיף 5: שימוש בטכניקות NLP כדי להבין כסף

במסעכם ללימוד כלכלה לילדים, תוכלו להשתמש בטכניקת NLP עוצמתית המכונה ‘צנצנת הכסף’. העיקרון מאחורי טכניקה זו הוא פשוט אך יעיל. זה כרוך בהכנסת כסף פיזית לתוך צנצנת שקופה, מה שמאפשר לילד לראות את הכסף שלו גדל תוך כדי חיסכון.

 

אז איך זה עובד? בכל פעם שילדכם הרוויחו כסף באמצעות מטלות או קיבלו כסף במתנה, עודדו אותם לשים אותו בצנצנת. עם הזמן, הם ממש יוכלו לראות את הכסף שלהם נערם, גדל מיום ליום. המחשה מוחשית זו של הרווחים והחסכונות שלהם מציעה תמריץ חזותי לחסוך יותר ולהוציא פחות.

 

על ידי יישום טכניקת ‘צנצנת הכסף’, אתם מתרגמים למעשה את רעיון מופשט של חיסכון לחוויה ויזואלית אמיתית. טכניקה זו מחייה את המושג ‘גידול כסף’ עבור הילדים ומסייעת להם להבין כיצד כסף מצטבר לאורך זמן באמצעות חיסכון עקבי. זה עוזר להם לתפוס את כוחה של הסבלנות ואת העיקרון של דחיית סיפוקים, מתוך הבנה שהשהיית רכישות מיידיות עשויה להוביל לתגמולים משמעותיים יותר בעתיד.

 

טכניקת ‘צנצנת הכסף’ משרתת גם מטרה מכרעת נוספת: היא מציגה לילדים את הרעיון של יעדים פיננסיים. למשל, הילדה יכולה לעקוב באופן חזותי אחר התקדמות החיסכון שלה לעבר בית הבובות שהיא רצתה, ולהשרות תחושת הישג כשסוף סוף יש לילדה מספיק כסף לקנות אותו. תרגול זה לא רק מניע ילדים לחסוך אלא גם מלמד אותם על הצבת יעדים פיננסיים והגעה אליהם, מיומנות שתועיל להם רבות בחייהם הבוגרים.

 

אימוץ טכניקות NLP כמו ‘צנצנת הכסף’ היא השקעה בעתיד הכלכלי של ילדכם. על ידי הפיכת המושג המופשט של כסף למוחשי, אתם עוזרים לילדכם לפתח בסיס מוצק לאחריות כלכלית וחוכמה שישרתו אותם היטב לאורך כל חייהם.

סעיף 6: סיכום והסתכלות קדימה

לימוד אחריות כלכלית לילדים הוא תהליך מתמשך, שמתבגר ככל שילדכם גדלים. ראינו שבאמצעות הסבר על ערך הכסף, הצבת גבולות להוצאות, הצגת מושג ההשתכרות ושילוב טכניקות NLP, אתם מנחים את ילדכם להבנה מעמיקה יותר של משמעות הכסף וערכו.

 

 כשאתם מאמצים את המסע הזה, זכרו שסבלנות היא המפתח. אתם לא רק מטפלים  בדרישה “אמא, תקני אותי!”, אתם גם מציידים את ילדכם במיומנויות חיים מכריעות. שיעורים אלו מהווים את הבסיס לעתיד הכלכלי שלהם, ומעצבים אותם למבוגרים אחראיים ובעלי ידע בכסף.

 

מחפשים תובנות נוספות להתמודדות עם אתגרי הורות יומיומיים? עיינו במדור השאלות והתשובות שלנו להורים, או הכנסו עמוק יותר לתוך המאמרים שלנו לקבלת עצות מעשיות.
אתה יכולים גם לשמוע את הפודקאסט שלנו או להירשם לשיעור ניסיון כדי לחקור את עולם ה-NLP אפילו יותר

הוסף/הוסיפי תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *