איך מטפלים בחרדות – הצלחות עם NLP

נכתב על ידי:

ראיון עומק עם _דבי לזר, מאסטר NLP, מכללת רטר
מראיינת: דינה יריב

דינה: ספרי לי על הרקע שלך, איך הגעת ללמוד NLP ברטר?

אני מגיעה מתחום השיווק, עשיתי תואר ראשון בתקשורת, התחלתי את דרכי בתור עיתונאית ועבדתי שנים רבות במשרד פרסום. בכל השנים האלה, והאמת שכבר מגיל צעיר, הרגשתי קריאה פנימית לתחום הטיפולי. לפני מספר שנים חברה רשמה אותי לשיעור היכרות של מכללת רטר וזה היה הצעד הראשון שלי בעולם הקסום של ה-NLP.

דינה: תוכלי לספר לי על הרגע שבו הבנת שזה הולך להיות המקצוע שלך לטפל באמצעות NLP באנשים?
התחלתי את הלימודים וכמו בכל תחום חדש היו לי חששות ולא ידעתי בדיוק איך אני מביאה את התיאוריה למציאות. באחד השיעורים בשנה הראשונה המרצה הדגימה עליי תהליך שנקרא מסגור בשישה שלבים. בחרתי כמטרה גמילה מעישון ואכן אחרי התהליך ראיתי כיצד לאט לאט אני מפחיתה את העישון ולאחר תקופה קצרה נגמלתי לחלוטין. זו הייתה נקודת מפנה מבחינתי, פתאום ראיתי איך בתהליך אחד קצר ניתן ממש לחולל שינוי משמעותי בחיים והחלטתי שאני רוצה להעביר את הקסם הזה הלאה. בהמשך כשהתחלתי את הסטאג’ וראיתי איך המונחים שלי עוברים גם הם שינוי ההבנה שאני נמצאת במקום הנכון הלכה וגדלה והיא גדלה איתי כל יום יותר ויותר. מאז ועד היום אני פוגשת מונחים בקליניקה שעוברים שינויים המשפרים משמעותית את איכות חייהם וזה נותן לי סיפוק עצום והרגשת שליחות.

דינה: האם פונים אליך הרבה אנשים (ילדים/מבוגרים) שסובלים מחרדה?

כן, ממש הרבה.  לרוב מבוגרים אך גם ילדים ובני נוער. בנוסף, אנשים יכולים להגיע לקליניקה עם מטרות שונות כמו מציאת זוגיות או רצון לשינוי ומאחורי אותן המטרות מתגלה חרדה המונעת מהם להשיג את מבוקשם.

בתמונה: מימין, דבי לזר בסיום קורס שנה ב’ – לדרגת המאסטר, מכללת רטר.

 

דינה:  או, אז הנה, באנו בדיוק לשמוע על תיאור שלמקרה מענין מהקליניקה שלך בנושא חרדות. איזה מקרה בחרת לשתף?

הגיעה אליי אישה שעובדת בתפקיד ניהולי וכל פעם שהייתה נדרשת להעביר מצגת מול העובדים שלה סבלה ממחשבות טורדניות ימים לפני ההצגה ואחריה. מאחר שעמידה מול קהל הייתה חלק משמעותי מתפקידה, הלחץ, חוסר השקט והמחשבות הטורדניות ליוו אותה כמעט באופן יומיומי וגרמו לערעור במערכת היחסים עם בעלה ולהוצאת אגרסיות מול ילדיה.

התהליך שהיא עברה היה מדהים,  עבדנו בעיקר על חיזוק משאבים וכלים להתמודדות עם לחץ ומחשבות טורדניות. ממפגש למפגש היה ניתן לראות כיצד ביטחונה העצמי עולה והיא מתחילה להביע את קולה, להפחית מתח ומחשבות טורדניות ולהתחבר לכוחות ששנים דוכאו ע”י החברה שבה היא גדלה.

מעבר לכך שהמונחה הגיעה למטרתה והצליחה להעביר מצגות ברוגע ובבטחון רב יותר, היא למדה איך להתנהל מול העובדים שלה באסרטיביות ולהביא שקט ורוגע גם לחיי המשפחה תוך שיפור מערכות היחסים עם בעלה וילדיה.

דינה: דבי, כל כך הרבה שינויים מרגשים.
קחי אותנו ממש לנקודת ההתחלה איתה, תשתפי בבקשה איך החלו המפגשים?

היא הגיעה עם מטרה מאוד ברורה להצליח לעמוד מול קהל במצגת גדולה שהיה עליה להציג כעבור חודשיים מתחילת המפגשים. כך שהיה קל לצאת לדרך, יחד עם זאת המונחה הגיעה מאוד חוששת ולא שקטה, היה לה קשה לשתף ברגשותיה, ממפגש למפגש היא נפתחה יותר ושיתפה פעולה עם כל התהליכים.

 

 

 

 

דינה: תוכלי לספר על תהליך שהיה משמעותי לה?

תהליך שהיה מאוד משמעותי עבורה היה “מעגל מצוינות” – תהליך שעובד על חיזוק משאבים. במקרה שלה היא ביקשה לחזק את בטחונה העצמי וכבר לאורך המפגש היה ניכר על פניה ושפת הגוף שלה כי משהו בה משתנה והיא מצליחה להתחבר למקור של ביטחון עצמי שכבר היה קיים בה. עם התקדמות המפגש תחושה זו הלכה והתחזקה כך שיכלה לקחת אותה אל מחוץ לקליניקה ולהשתמש בה למטרה שהציבה – הצגה מול קהל ולתחומים נוספים בחייה.

בתמונה: הקליניקה הפרטית של דבי לזר בביתה.

 

דינה: איזה יופי. זה ממש מרגש. מה לגבי הצלחות? מה הביא לשינוי לדעתך?

לאורך המפגשים עסקנו רבות בחיזוק משאבים אך לדעתי מה שהביא את השינוי המשמעותי ביותר הייתה דווקא הנגיעה בילדות דרך תהליכי עבר. הדימוי העצמי של אותה אישה התעצב בחברה מאוד שמרנית וגברית שלא נתנה מקום לחיבור עם החוזקות שלה בתור אישה ובכלל. השינוי בתפיסה שלה את עצמה איפשר לה להתחבר לעוצמות שבה וליכולת להעביר תוכן מול קהל ברוגע ובביטחון מלא.
דינה: מה היא סיפרה לך במהלך התהליך ואחריו? מה קרה מאז?
המונחה שיתפה אותי לאורך המפגשים איך היא מביעה יותר את דעתה מול המשפחה שלה, בעיקר אביה ואחיה שהיו מאוד ביקורתיים כלפיה וראו בה “הילדה הקטנה של הבית”. כמו כן, עם החיבור לבטחון בעצמה, היא הצליחה לשפר את התקשורת עם בן הזוג שלה, לנהל בצורה אסרטיבית יותר את עובדיה ולהגיע רגועה יותר הביתה וכך להשקיע יותר בילדיה. בסיום סדרת המפגשים המונחה הגיעה אליי נרגשת לאחר שהצליחה להעביר את המצגת הגדולה בהצלחה רבה, ברוגע ובביטחון. המחשבות הטורדניות נעלמו כלא היו והיא עצמה הרגישה חזקה יותר, נינוחה ומחוברת לעצמה. את התחושות האלה היא לקחה איתה לחייה ואף החליטה להתחיל לימודים שרצתה במשך שנים ומעולם לא היה לה את האומץ לעשות זאת.

 

 

 

דינה: איך היית מסכמת את סדרת המפגשים הזו?

סדרת המפגשים לטיפול בחרדה הייתה ממוקדת למטרה מסוימת אך הצליחה לחולל שינוי משמעותי ועמוק שהשפיע על כל תחומי חייה של המונחה. בעקבות הטיפול היא חוותה שחרור אמיתי מדפוסים ישנים והתחלה של חיים מלאים בבטחון, מערכות יחסים טובות יותר עם הסביבה ופתיחת אפשרויות חדשות עבורה. עבורי זה היה טיפול בלתי נשכח נוכח השינוי העצום מנקודת ההתחלה לאיך שהמונחה יצאה מהטיפול – אישה אחרת וחדשה – מחוברת לעוצמות שבה.

 

 

דינה: מדהים.
ספרי לי בקצרה על פתרון שנמצא למקרה אחר, ישנם מקרים שזכורים לך במיוחד?

הגיעו אליי מספר מונחים הסובלים מגמגום הנובע מחרדה חברתית. גם במקרים אלה תהליכים של חיזוק משאבים עזרו רבות להעלאת הביטחון העצמי של המונחים ושיפור היכולת הוורבלית שלהם. לאט לאט היה ניתן לראות כיצד הם מצליחים לקבל את עצמם יותר ולהפחית את המתח והלחץ לפני כל מפגש חברתי, מה שאפשר להם לדבר באופן בטוח ושוטף יותר. זכור לי במיוחד, נער צעיר שהגיע אליי מאוד סגור, מבויש ונמנע לחלוטין ממפגשים חברתיים. בנוסף הוא היה מאוד תלוי בהוריו ועבד בעבודה פיזית אשר לא התאימה לכישוריו אך לא כללה תקשורת עם אחרים. בסיום סדרת המפגשים, הוא הצליח לצבור ביטחון בעצמו ומול הסביבה, התחיל לימודים למקצוע חדש ופיתח מיומניות תקשורת טובות יותר.

בתמונה: סיום קורס התמחות בטראומות עם אמיר רטר

 

 

דינה: איך אפשר להשיג אותך למי שמתענין בטיפול כזה?

הקליניקה שלי ממוקמת בבאר שבע ואני מעבירה גם טיפולים בזום.

ניתן ליצור קשר טלפוני במספר 0546987585

אינסטגרם https://www.instagram.com/debbylazar/

אתר – e-zoon.co.il

דינה: נהדר. מילה לסיכום?

מידי יום אני בעשייה, למידה וצמיחה על מנת שהקליניקה שלי תהיה עבור מי שנכנס אליה למקום מבטחים ואי של שקט בו כל אחד בדרכו יוכל להתחבר לכוחות, לרוגע ולעוצמה שבו.

הוסף/הוסיפי תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *